Anställning och finansiering av företag i Sverige

Lördagen den 3 mars 2020 träffades vi igen på det mest populära seminariet om “Utveckling och finansiering av företag i Sverige”, som ägde rum i Malmö centrum på Scandic Triangeln Hotel.
Byggnaden är den fjärde högsta byggnaden i Malmö, som slutfördes 1989 som Sheraton Malmö City, och förvärvades senare av den välkända hotellkedjan Hilton och är nu känd som Scandic Hotel Triangeln. Byggnaden har 20 våningar och en höjd av 69 meter över marken och har ett hotell med 216 rum och sex lägenheter. Hotellet är känt för sina tre glashissar som kan ses från utsidan. Hotellbyggnaden och köpcentret Triangeln designades av Riksbyggen Konsult AB av Greger Dahlström.

Vi inledde seminariet med en nätverkande lunch och avslutade senare på kvällen med utmärkt middag på en trevlig restaurang i centrala Malmö, nämligen Sankt Markus Vinkällare i den historiska ridderliga atmosfären.

Malgorzata Wisniewska, auktoriserad redovisningskonsult och affärsrådgivare, representerande Target Redovisning AB och Target Konsulter AB inledde seminariet. Därefter lysande vi på en intressant presentation av Karina Politowska från Abakus som ledde till en serie diskussioner under presentationen. “Den snabbaste kaninen i stan” var lika engagerad som snabbt;)

Bland deltagarna fick vi möjlighet att träffa bl.a Dr. Ingenjör Andrzej Czapczuk, vice VD för F.B.I. TASBUD, Hederspartner för Polkrona.

Joanna Berlin var inbjuden som hedersgäst och föreläsare, konsult med 15 års affärserfarenhet i den svenska statliga organisationen ALMI. Joanna gjorde vårt möte mer färgstarkt med sin person, Almi-reklamgåvor och presenterade ovärderliga informationer om möjligheten att finansiera och samfinansiera företag.

Almi erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Detta gäller både företag som befinner sig i utvecklingsfasen och befintliga företag. Genom dotterbolaget Almi Invest investerar Almi riskkapital i innovativa företag i ett tidigt utvecklingsstadium med hög tillväxtpotential och en skalbar affärsidé.

Seminariet förevigades av den kände lokala fotografen, Petra Granholm.

Vårt möte var också ett utmärkt tillfälle att bygga ett nätverk och skapa nya affärsrelationer för framtiden, i en avslappnad miljö, där också många nya medlemmar deltog.

 Seminarieplan

12:00 – 13:00 – Lunch
13:00 – 13:15 – Introduktion – information om föreningen, information om talare, Malgorzata Wisniewska
13:15 – 14:00 – Beskattningstyper, anställningsformer, beräkning av ersättning + frågor, Małgorzata  Wisniewska
14:00 – 14:10 – Paus
14:10 – 15:30 – Arbetstagarförsäkring, beskattning, delegering + frågor Karina Politowska
15:30 – 16:00 – Eftermiddagskaffe med hembakat
16:00 – 17:30 – Företagens finansiering + Speciell gäst Joanna Berlin från ALMI
17:30 – 18:00 – Avslutning, Malgorzata Wisniewska

 Partners:
Abakus
F.B.I. TASBUD International Group
Target Redovisning AB

Leave a comment